Assessments

Onderzoek wijst uit dat mensen vooral groeien wanneer hun ware talenten worden benut. Maar over welk talent beschikt een kandidaat en hoe kun je dit benutten? FrieSelect maakt gebruik van de veelgeprezen TMA-Methode voor werving & selectie, assessments en talentmanagement.

De juiste medewerker op de juiste plek
Bij FrieSelect geloven we dat mensen het meest effectief en succesvol zijn in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. De TMA-Methode maakt het mogelijk om vanuit dit vertrekpunt objectieve, opbouwende en diepgaande analyses van talenten, drijfveren en ontwikkelmogelijkheden te maken.

De TMA Methode
Van competentie-analyse tot assessment: de TMA Methode bestaat uit diverse modules en (online) tools. De methode is toepasbaar voor profit en non-profitbedrijven en kan voor allerlei doelen worden gebruikt:

 • Assessen van talent
 • Benutten van talent
 • Ontwikkelen van talent
 • Werving & Selectie
 • Competentiemanagement
 • Coachen of beoordelen van functies
 • 360 graden feedback
 • MD-trajecten

De totale TMA-Methodiek vormt hiermee een krachtig en compleet instrument voor talentmanagement.

TMA-gecertificeerd
De senior-adviseurs van FrieSelect en onze collega’s van HRM-Friesland zijn gecertificeerd om de TMA-methode toe te passen. Assessments en analyses voeren we in eigen huis of in company uit. Dit doen we uiteraard op basis van de uitgangspunten van TMA: een ontspannen sfeer waarin kandidaten goed tot hun recht komen.

Psychologisch onderzoek
Een psychologisch onderzoek kan eveneens onderdeel uitmaken van een selectietraject. Bijvoorbeeld om het werk- en denkniveau van medewerkers inzichtelijk te maken, maar ook werkinstelling en motivatie. Het psychologisch onderzoek staat altijd onder begeleiding van een N.I.P. psycholoog.

Assessment? Vijf redenen om FrieSelect te kiezen:

 1. Inzicht door maatwerk: we bieden verschillende tools die je inzicht in de talenten van kandidaten en medewerkers geven. Een uitstekende basis om beslissingen te nemen als het gaat om personeelsselectie en loopbaanontwikkeling.
 2. Een heldere rapportage: FrieSelect biedt een heldere rapportage met concreet advies waarmee je verder kunt.
 3. Alles in eigen huis – Alle adviseurs van FrieSelect zijn gecertificeerd assessor, we werken met beproefde methodes.
 4. Full-service: we bieden assessments aan als onderdeel van werving en selectie. Maar ook als losstaande dienst.
 5. Goede begeleiding: kandidaten krijgen goede begeleiding én we zorgen voor een ontspannen sfeer.

Mark Ley

Bureau voor assessments gezocht?

Neem contact op met FrieSelect

Neem contact op