Payrolling

Wanneer je als ondernemer personeel in dienst neemt, verdrievoudigt het aantal wetten en regels waarmee je te maken krijgt. Met payrolling houd je deze ‘rompslomp’ buiten de deur. Payrolling biedt gemak, flexibiliteit en beperkte risico’s.

Wanneer payrolling?
Wel met personeel werken, maar geen omkijken naar zaken zoals administratie, verzekeringen ziekteverzuim? Dan is payrolling een interessante optie. Voor de langere én de kortere termijn.

Wat zijn de voordelen?
Als payroll-aanbieder neemt FrieSelect jouw personeel op papier in dienst. We worden hiermee juridisch werkgever. Dit betekent dat alle administratieve handelingen zoals het verzorgen van een arbeidsovereenkomst, loondoorbetalingen, salarisadministratie en verzekeringen onze verantwoordelijkheid zijn. De voordelen:

  • je beperkt personele rompslomp tot het doorgeven van gewerkte uren en het betalen van één inkoopfactuur
  • je kunt vooraf goed inschatten wat je personele kosten zijn
  • jouw financiële administratie wordt beperkter en inzichtelijker: dit bespaart tijd en kosten
  • je hebt geen omkijken meer naar zaken zoals UWV, de Belastingdienst, diverse pensioen- en aanverwante verzekeringen, de Arbodienst en verzuimverzekeringen.

Wat moet ik zelf blijven doen?
Als opdrachtgever blijf je de belangrijke zaken zelf bepalen. Denk aan het aannemen van nieuwe werknemers, de hoogte van het salaris, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken en het ontwikkelingen van medewerkers. Je blijft hiermee in control als het gaat om de mensen en de kwaliteit die je in huis haalt.

Laura van Heijst

Meer weten over de mogelijkheden van payrolling?

Informeer bij FrieSelect.

Neem contact op